Human Resources

 

Uit onderzoek blijkt dat veel organisaties  hun business-model fundamenteel gaan wijzigen. Daarbij gaat het vooral om bedrijven die succesvol zijn. Deze bedrijven volgen de nieuwste ontwikkelingen en verkeren daardoor in een permanente staat van transitie. Zij passen hun strategische personeelsplanning daarop aan. Daarnaast proberen nieuwe dingen uit, starten zij pilots en zijn gretig om hun organisatie up to date te houden. Kortom samengevat lijkt dit voor de komende jaren de aanpak tot succes.

Simultaan hieraan blijkt dat meer dan 25% van de huidige werknemers gericht op zoek is naar een nieuwe baan. Het gaat daarbij om werknemers die voor de nieuwe organisatie cruciaal zijn.

Wat ziet Human Resources als belangrijkste prioriteiten in 2017:

Strategische Personeelsplanning

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Opleiding en ontwikkeling
  • In en externe mobiliteit
  • Leiderschapsontwikkeling
  • W&S, on-boarding en behouden
  • E-hrm faciliteiten

Voor al deze vakgebieden hebben organisaties de juiste HR managers en specialisten nodig die de juiste kennis en ervaring hebben. De traditionele HR medewerker zal vaker plaats moeten maken voor specialisten die vast of flexibel aan de organisatie verbonden zijn.

ExpertsinHRM heeft door jarenlange ervaring in de HR branche een groot netwerk van kandidaten die beschikken over de juiste kennis en competenties om deze specialist voor uw organisatie te zijn.    

Wij bespreken graag wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.